HĂ€stliv

Fredag i stallet💖

Hejsan pÄ er allihopa!

Idag Ă€r det lördag, jag har suttit och lĂ€st senaste numret av Min hĂ€st. Om nĂ„gra timmar ska jag, Ville och Alva till simhallen med vĂ„r kusin samt vĂ„r morbror. Men det Ă€r trots allt inte det detta inlĂ€gget ska handla om, utan gĂ„rdagen nĂ€r jag var i stallet.😍

Direkt nĂ€r skolan slutade skyndade jag mig hem. Jag Ă„t mellis, bytte om och sedan bar det av till stallet.😇 NĂ€r jag kom fram var hĂ€starna inte inne Ă€n, eftersom klockan inte var mer Ă€n 15:10. En av tjejerna erbjöd sig att ta in GrĂ„lle, sĂ„ att jag kunde börja rykta honom. Annars fick jag gĂ€rna rykta hennes hĂ€st sĂ„ lĂ€nge. Jag vĂ€ntade och ryktade Fina en stund. Hon tyckte det var sĂ„ skönt att hon nĂ€stan somnade😍.

Efter en stund var det inslĂ€pp, hon som jag skulle rida med kom och jag började rykta GrĂ„lle. Han hade rullat sig i hagens bĂ€sta lerpöl och ja, ni förstĂ„r kanske att det syntes vart han hade haft tĂ€cke och inte.😼

Ja, en söt, ”liten” skitgris Ă€r vad han Ă€r.😂💖

Efter en stund var han redo för sadeln och med en pall fick jag pĂ„ den. (Jo, det var inte sĂ„ att jag inte kunde fĂ„ hjĂ€lp, men jag skulle trĂ€na pĂ„ att klara det sjĂ€lv😇)

NĂ€r jag Ă€ven hade trĂ€nsat höll hon som red Benne samtidigt i GrĂ„lle, sĂ„ att jag kunde spĂ€nna sadelgjorden mer uppifrĂ„n. Sedan började vi skritta fram. 💯 NĂ„gra varv i bĂ„de vĂ€nster och höger (varv) senare började jag korta upp tyglarna, göra lite fler volter, mer tempovĂ€xlingar, npgon framdelsvĂ€ndning mm. DĂ€refter kom vi fram i trav, han var ganska stark, sĂ€rskilt i ena varvet. (Minns dock inte vilket). Gjorde lite skĂ€nkelvikningar som gick ganska bra. Han blev lite mer lösgjord under passets gĂ„ng, men var fortfarande stark.😼 MĂ„ste som sagt hĂ„lla kvar sitsen bĂ€ttre, Ă€ven nĂ€r han blir stark. Och sĂ„ Ă€r det lite lĂ€ttare att fĂ„ igenom det nĂ€r Mamma Ă€r med och vet lite mer vilka övningar jag ska göra osv. Sedan var det ju inte jĂ€ttekonstigt att han var stark och blev lite trött pĂ„ slutet eftersom han inte hade gĂ„tt sedan i Onsdags nĂ€r vi bara skrittade ut pĂ„ lĂ„nga tyglar.

Tillslut började jag trava av honom pĂ„ lĂ„nga tyglar och till att börja med ökade han lite och det var ju meningen att han skulle trava lungt, sĂ„ jag kortade upp tyglarna nĂ„got och minskade farten. NĂ€r han travade lugnare fick han lĂ€ngre tyglar igen. Vi travade nĂ„got varv innan vi skrittade lite i bĂ„da varven. DĂ€refter satt jag av och ledde honom tillbaks mot stallet. Hon som ridit samtidigt som jag hade gĂ„tt in i förvĂ€g. NĂ€r vi kom till gaveln pĂ„ stallet blev GrĂ„lle rĂ€dd för nĂ„gra snickare som höll pĂ„ i sin bil. Han vĂ€nde och började galoppera halvt pĂ„ stĂ€llet. Jag höll kvar och försökte fĂ„ honom att lugna sig, men utan större effekt. Tur att tjejen som oxĂ„ ridit, mĂ€rkte det. Jag vet inte om hon hörde det, men jag tror hon var pĂ„ gödselstacken och sĂ„g det, för hon kom dĂ€rifrĂ„n och hjĂ€lpte mig fĂ„ in honom. Hon visade pĂ„ vilken sida om honom jag skulle gĂ„ för att inte riskera att bli klĂ€md och sa att jag kunde slĂ€ppa nĂ€r han blev rĂ€dd. Jag fick lĂ€ra mig att spola honom i spolspiltan, inte för att det var jĂ€ttesvĂ„rt, men bra att veta lite mer iallafall.đŸ€— Nu kunde vi Ă€ven spola bort den vĂ€rsta leran som inte gĂ„tt bort förut och rykta honom i spolspiltan innan han fick gĂ„ in i boxen. Hans Ă€gare kom och ”vi” klippte lite pĂ„ svansen mm. DĂ€refter sopade vi stallgĂ„ngen och lite sĂ„nt innan det blev dags för mig att cykla hem efter ca 3 timmar i stallet. Just det! DĂ„ sĂ„g GrĂ„lle ut sĂ„hĂ€r;

Inte lika smutsig lĂ€ngre, va?😘

Nu fĂ„r ni ha det superduperbra och sĂ„ ses vi snart i ett nytt inlĂ€gg💕

😉//Astrid

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply